Boeken

Nieuw boek! Gun Kinderen hun eigen label - Mijn kind is anders, wat nu?

Omslag DEF Gun kinderen hun eigen label400Veel ouders horen dat hun kind 'anders' is. De buren zeggen het, de familie signaleert het, op school vindt de juf het en vaak herkennen ouders dat ook wel. Maar wanneer is er echt iets aan de hand en laat je je kind onderzoeken? En zijn er echt zoveel kinderen en jongeren met ADHD en autisme, of overdiagnosticeren we? 

Liesbeth Hop pleit ervoor dat alle kinderen en jongeren de aanpak krijgen die ze nodig hebben in plaats van een label dat laat zien wat ze 'mankeren'.

Klik hier om bij Bol.com te bestellen

De WIFI-generatie

dewifigeneratieDe WIFI-generatie - Vliegensvlug en vogelvrij - De jeugd op het mobiele internet

Auteurs: Liesbeth Hop & Bamber Delver

Uitgever: Nationale Academie Voor Media & Maatschappij

ISBN 978 9080 9076 52

Zie ook: www.wifigeneratie.nl

Inhoud: Er is een revolutie gaande. Een verandering die met enorme snelheid op ons afkomt. Het heeft ingrijpende gevolgen voor onze manier van opvoeden, voor onze onderwijsmethoden, maar ook voor onze regelgeving en bedrijfsvoering!‘We won’t know what hit us’als we niet openstaan voor deze omwenteling.

Er is namelijk een ware WIFI-generatie aan het ontstaan. Kinderen en jongeren die continu online zijn via de modernste gameconsoles of smart-phones. U moet niet denken dat deze laatste apparaten voor hen slechts een telefoonfunctie hebben. Nee, deze toestellen bieden de WIFI-generatie onbeperkt toegang tot het mobiele internet met al zijn mogelijkheden. Op elk gewenst moment en op elke gewenste locatie. Buiten ons blikveld. Zonder begeleiding. In totale privacy.

 

Pesten Is Laf - Cyberpesten is laffer

pestenislafAuteurs: Liesbeth Hop & Bamber Delver

Uitgeverij: Vives Media BV

Bedoeld voor: professionals
(po en vo onderwijs, bibliotheek/mediatheek, politie, justitie, jeugdhulpverlening, ouders)
ISBN 13 978 90 809076 4 5

Inhoud: boek over cyberpesten. Hoe ziet het cyberpesten eruit? Is online pesten anders dan het offline pesten? Interviews met slachtoffers en daders, klas- en leeftijdsgenoten, ouders en docenten. Succesverhalen van scholen met een anti-cyberpest protocol en media-afspraken. 

Recensies: “Een standaardwerk” (BN/De Stem); “Alles over cyberpesten voor thuis en school” (Kids Tegen Geweld); “Na dit boek kan niemand beweren niets te weten over het bizarre fenomeen Cyberpesten”